Volkert Engelsman en Drees Peter van den Bosch in Duurzame 100

Het is vandaag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Ook dit keer grijpt Trouw deze dag weer aan om de Duurzame 100 bekend te maken. De volledige lijst is op de website gepubliceerd. De Biojournaal-redactie heeft de 'bio-ondernemers' op een rij gezet.

Joris Lohman, tot 1 oktober voorzitter van Youth Food Movement, steeg zeven posities naar de 18e positie. In de toelichting wijst Trouw op een quote uit Biojournaal: "Hij hield in maart 2014 bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie een pleidooi voor bio-landbouw: 'Grijp je kansen in de bioteelt'. Biologische landbouw kan de basis zijn van de toekomstige landbouw, stelde hij. Biologische landbouw is volgens hem één van de voorbeelden van hoe een duurzaam voedselsysteem eruit kan zien."

Volkert Engelsman van Eosta is dit jaar enorm gestegen en terug te vinden op 25 (+26 vergeleken met vorig jaar). In de toelichting is vooral veel aandacht voor de acties van Soil&More voor het behoud van bodems waarbij Volkert nauw betrokken is.

Jaap Korteweg, biologische akkerbouwer en oprichter van de Vegetarische Slager, is 9 plaatsen gedaald naar positie 31.

Erik Does, algemeen directeur van Udea is dit keer terug te vinden op de 44ste positie (+13). Trouw heeft waardering voor het feit dat hij laat zien dat er in Nederland ook ruimte is voor een 'andere' supermarkt. "Does is voorvechter van die biologische producten, maar heeft gelijktijdig veel aandacht voor de commerciële kant van de zaak." Ook de eerste editie van het biologische lifestyle festival EkoTown wordt nog even genoemd.

Drees Peter van den Bosch van Willem & Drees staat op positie 68, 16 plaatsen hoger dan vorig jaar. Hij is hiermee voor het vierde jaar op rij terug te vinden in de Duurzame 100. Hij reageerde vorig jaar op twitter met "Let op volgend jaar zullen we stijgen". Dat is dus gelukt.

Quirijn Bolle is weer terug in de Duurzame 100, op positie 73. De oprichter van Marqt 'blijft zijn duurzame imperium Marqt maar uitbouwen. In mei 2014 ging de 6e Amsterdamse vestiging open en daarmee zijn 10e landelijk'.

Vorig jaar was Peter Blom, directeur van Triodos Bank, de grootste daler in de Duurzame 100, hij zakte toen maar liefst 77 plaatsen naar positie 87. Dit jaar is hij terug te vinden op de 83ste positie.

Voor meer informatie: www.trouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.