Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schadevergoeding na DBCP-gebruik 1967-1979

Compensatie voor nog 12.000 arbeiders bananenplantage Costa Rica

Voor bijna 12.000 voormalige arbeiders op bananenplantages krijgen een vergoeding van de Costa Ricaanse overheid. De arbeiders werkten ruim 30 jaar geleden met het schadelijke DBCP, dat onder andere kanker, onvruchtbaarheid en genetische afwijkingen veroorzaakt.

Sinds 2001 is er een wet die de compensatie regelt. Tot nu toe is er 14 miljard Costa Ricaanse colon uitgekeerd (25,86 miljoen dollar) aan bijna 14.000 slachtoffers. Er zijn nog duizenden slachtoffers die wachten op een vergoeding. De rechtbank heeft nu geoordeeld dat er voor 11.792 claims snel een oplossing gevonden moet worden. De zaak was aangespannen door de ombudsman.

De Costa Ricaanse regering laat weten de zaak hoog op te nemen. "Deze regering wil de situatie voor eens en voor altijd oplossen," liet de vicepresident in een verklaring weten.

Arbeiders die tussen 1967 en 1979 op een bananenplantage werkten met de chemische stof hebben recht op een schadevergoeding.
Publicatiedatum: