José Carlos Vila (f Kiwi Atlántico): Komende jaren meer Golden-kiwi's

Spanje verwacht kiwi-oogst van 13.000 ton

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de Spaanse kiwi-oogst was vertraagd door de zware regenval, begint dit jaar de oogst op een gangbaar tijdstip. De oogstramingen liggen tussen de 12.500 en 13.000 ton, iets onder het niveau van vorig jaar, als gevolg van de milde winter.

"Eind september kwam het verkoopseizoen van de Chileense kiwi's, met een 50% lagere productie, al tot een eind en nu zijn we al gestart met het Spaanse en Portugese kiwiseizoen", vertelt manager Jose Carlo Vila van Kiwi Atalantico, Spanje's grootste kiwiproducent.

Het seizoen is gestart met de Earligreen-variëteit, qua uiterlijk vergelijkbaar is met de Hayward, maar een lager suikergehalte heeft, wat gebruikelijk is voor de vroege rassen. Kiwi Atlantico zal waarschijnlijk pas eind november / begin december starten met de Hayward. De producent heeft de voorkeur voor een wat latere oogst, omdat hun productiegebieden geen kans op vorst hebben in de herfst en men in staat is een rijpere oogst aan te bieden.Vorig jaar overschreed Kiwi Atlantic de productie van 6.500 ton Spaanse kiwi's en bijna 2.000 ton Portugese kiwi's. Dit jaar liggen de producties per hectare iets lager, maar het bedrijf verwacht 500 ton meer te oogsten door de ingebruikname van nieuwe plantages.

In termen van kwaliteit vertelt Jose Carlos Vila dat de milde zomer met regenachtige dagen erg goed is geweest, dit in tegenstelling tot de zomer van 2013. "Hierdoor kunnen we met ons fruit echt differentiëren in de markt."

Het bedrijf verhoogt de productie van Golden kiwi's, zij het voorzichtig, omdat het ras gevoelig is voor PSA. Het bedrijf zal dit jaar ook een nieuw 'golden' ras testen. "Binnen twee tot drie jaar verwachten we dat we in staat zijn om goede volumes Golden-rassen te leveren."


Stand van Kiwi Atlántico tijdens de Fruit Attraction 2013

Sinds de eerste editie is Kiwi Atlántico present op de Fruit Attraction in Madrid. "Het valt voor ons prima samen met de start van het nieuwe seizoen. We praten met bestaande relaties en doen nieuwe contacten op en zien zelfs dat onze off-season kiwileveranciers van het zuidelijk halfrond een bezoek aan de beurs brengen" Dit jaar zal de focus liggen op het Black Label.

Kiwi Atlántico is op de Fruit Attraction te vinden in hal 9, 9F09B.

Voor meer informatie:
Jose Carlos Vila
Kiwi Atlantico S.A
T: +34 986715286
M: +34616944607
comunicacion@kiwiatlantico.com
www.kiwiatlantico.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven