"Venkelmarkt lijkt aan te trekken"

Caligari & Babbi breidt zijn assortiment uit met venkel. De Italiaanse teler ziet kansen op de venkelmarkt enwil investeren in het product. Het bedrijf verwacht een goede toekomst voor venkel.


Marco Babbi, mede-eigenaar van het bedrijf legt uit: "Onze campagne met Fucino-producten is nu voorbij. Hierdoor kunnen we ons richten op venkel uit Romagna. De venkelconsumptie en prijzen van zijn op dit moment gemiddeld, maar de markt lijkt aan te trekken.

Het bedrijf produceert andere artikelen in de verschillende jaargetijden. Zo brengt het lokale producten in de herfst en de winter op de markt. In de zomer richt het bedrijf zich op Fucino, in de herfst en winter op producten van Basilicata, Calabria en Apulia.Het bedrijf wil de export verhogen naar landen als Zwitserland, Frankrijk, Nederland en de Noord-Europese landen. Marco: "De kwaliteit van de venkel is goed, hoewel de regen in de zomer de transplantatie moeilijk maakt. We konden onze producten de hele zomer naar Frankrijk en Nederland exporteren, want daar waren minder streekproducten op de markt."

Voor meer informatie:
Caligari & Babbi 
Via E. Bevilacqua 17, Savignano su Rubicone
Telefoon: (+39) 0541942599
Email: info@ortofruttacaligari.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven