Grotere export Azië en Afrika

Capespan Egypte gaat uitbreiden

Na vier citrus- en druivenseizoenen sinds de oprichting in 2010/2011, wil het Egyptische Capespan de komende vijf jaar aanzienlijk uitbreiden. Exportmanager Khaled Dawoud laat weten dat het bedrijf plannen heeft om uit te breiden buiten Europa. Het wil telers nieuwe kansen geven in Afrika, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. "Egypte is een belangrijke bron voor duurzame export op de lange termijn. Het fruit en andere producten bieden samen met onze merken een goed aanbod voor de klanten. "

Capespan verkoopt aan 22, vooral niet-Europese landen. De Egyptische telers van Capespan hebben wel gewerkt met elk van de Europese Capespan kantoren. De gerenommeerde citrusmerken Outspan, Goldland en Sunchoice en het druiven- en aardbeienmerk Cape vormen belangrijke troeven. Ongeveer 95% van de uitvoer is gelabeld. "Klanten geven de voorkeur aan merkproducten vanwege het strategische voordeel." 

Er zijn plannen om vanaf volgend jaar citrus te verkopen in Zuid-Afrika. Andere markten voor het citrusseizoen van 2015 zijn onder andere China, Canada en het Midden-Oosten. Dit moet de citrusverkoop stimuleren met 20%, aldus Dawoud. 

"Nu levert Capespan Egypte al aan Zuid-Afrika en aan een aantal markten in het Midden-Oosten en Azië. Nu zijn er grote stappen gemaakt om onze druivenmarkt uit te breiden naar Zuid-Oost-Azië markten via het Metspan kantoor in Hong Kong. Deze uitbreiding zal ook Kenia, Angola en Ivoorkust in West-Afrika omvatten.

Een andere mogelijkheid is het ontwikkelen van de import van Capespan Egypte. "We zijn van plan om de Cape nectarines, pruimen en druiven te importeren. Daarnaast richten we ons op Europa, Rusland, Zuid-Oost-Azië, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten voor de aardbeienexport. In 2013 exporteerden wij aardbeien naar sommige markten van de Arabische gold. Het product werd zeer goed ontvangen."

Capespan Egypte biedt haar telers technische hulp en begeleiding. Deze reputatie heeft het bedrijf al meer dan 10 jaar. De verdrievoudiging van de export sinds de oprichting toont het succes hiervan. Binnen 2 jaar willen we ruim 500 containers exporteren. 

Volgens Dawoud krijgt Capespan steun van haar klanten van de verschillende markten. Het voldoet aan alle eisen van een superieur product, beantwoordend aan de eisen van voedselveiligheid, kosteneffectieve vracht, tijdige levering en activiteit doorheen het hele jaar.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven