weinig handelsvoorraad

Uienverpakkers klagen over lage marges

Tholen - De uienprijs ontwikkelt zich stabiel tot licht stijgend. De huidige baalprijs ligt rond de 12 cent. Wel klagen sorteerbedrijven dat het moeilijk is om bij de telers te kopen en dat er weinig marge in zit voor de verpakkers. Over het algemeen wordt aangenomen dat de meeste verpakkers weinig handelsvoorraad zullen hebben. "Een pas op de plaats met investeringen en goed opletten met wie je zaken doet", luidt het motto.

Met de vraag is niks mis, die varieert van Afrika tot Azië en Midden en Latijns-Amerika. Met een kwalitatief goed product voor weinig geld zijn zowel nieuwe markten te bedienen, als markten die vorig jaar wegvielen. Tot januari hebben de meeste exporteurs vertrouwen in de markt, maar wat daarna gebeurt met de sluiting van Afrikaanse bestemmingen, de gevolgen van de Russische boycot en de nieuwe oogsten in Latijns-Amerika is één groot vraagteken.

Ook de afzet van grove rode uien loopt goed door en ook kwalitatief gaat het momenteel goed met de rode uien. De afzet van de kleinere sorteringen rode uien wordt echter steeds problematischer.

Ook op twitter is de #uienmarkt voer voor discussiePublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.