Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Export van 41.650 ton, 30% meer dan in 2013

Chileense citroenenexport toont herstel

Er is een opmerkelijk herstel zichtbaar in de Chileense citroenenexport die op zijn hoogst is sinds 2012. In week 39 is al 98% van de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid in de afgelopen vijf jaar geĆ«xporteerd. De export bedraagt al meer dan 41.500 ton, 30% meer dan dezelfde week vorig jaar. Het begin van het seizoen leek nog wel op de eerste helft van het seizoen van vorig jaar met in week 21 (19-25 mei) de belangrijkste leveringen. In de tweede helft zijn er grote veranderingen opgetreden met een 3%-daling in week 29. In de week daarna kwam pas de grote piek. 

De belangrijkste oorzaak voor de toename waren de goede marktomstandigheden in de VS en Japan, die respectievelijk heeft geleid tot een stijging van 64% en 27%. In Europa is de exporthoeveelheid gedaald tot 450 ton; een daling van 19% in 2013 tot 13% in 2014. Op de Latijns-Amerikaanse markt werd er slechts 173 ton verscheept tot week 39. Deze markt blijft echter actief tot het einde van het jaar, waardoor de export nog kan toenemen. 

Bron: iqconsulting.com

Publicatiedatum: