Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Italië: Goed citroenseizoen

"De citroenprijzen schommelden dit jaar veel dankzij de wereldwijde schaarsheid aan citroenen. Er is een moment geweest waarop onze citroenen de enige beschikbare op de binnenlandse markt waren. Het was een raar fenomeen, zeker gezien de algemene trend. Sommige citroenen brachten 20-30% meer op dan vorig seizoen," zegt Salvatore de Riso, voorzitter van het PGI Costa d'Amalfi citroenconsortium. Telers zijn tevreden met zowel de volumes als de winsten.

"In 2014 nam de beschikbaarheid enorm toe. We moeten retailers bedanken, omdat ze veel interesse hebben getoond in nicheproducten, zoals die van ons - een unieke citroen van een bijzondere kwaliteit die na de oogst niet behandeld wordt."

Het enige probleem was de relatief korte houdbaarheid van het fruit, dat werd veroorzaakt door het slechte weer en een aantal bestuurlijke boetes opleverde: "Het was nog nooit gebeurd dat het weer alle belangrijke gewassen in Italië tegelijk raakte. Natuurlijk leidde dit tot waarschuwingen bij kwaliteitscontroles, die ons wat problemen opleverden, maar deze controles zijn een garantie voor zowel de keten als de consument. 

Er werd 1.300.000 kg citroenen verkocht, voornamelijk door retailers. 
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.