Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sicilië is tevreden over druivenseizoen

Volgens de voorzitter van de PGI Mazzarrone Grapes Consortium in Italiƫ is er dit seizoen een goede vraag naar Siciliaanse druiven geweest. "Met name Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en ons eigen land waarderen de zoete smaak van onze mooie gele druiven. Het seizoen is goed verlopen tot nu toe, met prima prijzen. De Italia druiven zitten tussen de 60 en 80 cent en Red Globe wordt voor 10 cent minder verkocht."


Giovanni Raniolo.

Er was dit seizoen een productiedaling van 20 tot 25%, maar vorig jaar was er extreem veel. Door het droge weer zijn de trossen dit keer minder groot. De kwaliteit is gemiddeld en de brix is hoog (17-18). Tot nu toe zijn we vrij tevreden."



Hij vervolgt: "Dankzij de mooie kleur van onze druiven hebben we een goede feedback van de markt. Onze piekmaand is oktober en het seizoen zal eindigen rond 10 november." Met betrekking tot de Russische ban is er voor hen weinig aan de hand. "Russen hebben ook niet zo veel interesse in onze druiven, die hebben meer een voorkeur voor druiven uit Puglia. Wij richten ons meer op Arabische landen."

Voor meer informatie:
Giovanni Raniolo - Chairman
Consorzio uva da tavola IGP di Mazzarrone
Email: info@corasrl.net
Publicatiedatum: