Japanse meloenen naar Europa?

Tot nu toe worden Japanse meloenen alleen verkocht op de binnenlandse markt, maar veredelaar Tokita Seed heeft nu een meloenras op de markt gebracht, die ook geschikt is voor de wereldwijde export. "De Japanse meloen is heel anders dan de meloenen die men in Europa gewend is. Ze zijn heel geurig en hebben een korte houdbaarheid", zegt Mark Ga van Tokita Seed.Tokita toonde echter proeven van de nieuwe meloen tijdens de Asia Fruit Logistica en de respons van de bezoekers moedigde het zaadbedrijf aan om door te gaan met het veredelingsprogramma buiten Japan. "We hebben proeven in Zuidoost-Aziatische landen en willen graag naar Europa toe. We doen veel onderzoek en deze meloen blijven langer vers dan de typisch Japanse meloenen, maar hebben een kortere houdbaarheid dan de Europese meloenen. Ze kunnen worden geteeld in een grote verscheidenheid aan klimaten.

Tokita zoekt de expansie met de rassen Audrey, Marilyn, Don Verde en Donna Rosa. "De Don Verde is een groenvlezige meloen van 2 kg. De Donna Rosa heeft dezelfde eigenschappen, maar oranje vluchtvlees. Beide rassen hebben een mooie geur, lekkere smak en veel vlees."

Voor meer informatie:
Mark GOTO
TOKITA SEED CO., LTD.
Mobile: +81 (0)90 5190 5577
Office: +81 (0)48 686 7235
mgotoh@tokitaseed.co.jp
www.tokitaseed.co.jp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.