Veel aandacht voor AGF tijdens de Dutch Design Week

In Eindhoven vindt traditioneel in de Herfstvakantie wederom de Dutch Design Week plaats. Een ontmoetingsplaats voor de Creatieve Industrie maar ook voor deze Industrie met andere sectoren. Na de succesvolle Polderhack in "Agro meets Design"
vorig jaar, ook dit jaar weer volop aandacht voor AGF (en haar uitdagingen) in deze week.

Agri meets Design; Food Waste Polderhack

Datum: 17&18 oktober
Locatie: ….. Eindhoven


Ook dit jaar zijn we weer actief tijdens de Polderhack. Hack Food Waste is het openingsevenement van "Agri meets Design" op de Dutch Design Week. Experts uit agro, food, ICT, technologie etc. onderzoeken of data en ICT-concepten het probleem van voedselverspilling kunnen oplossen.

Consumer Waste Case

Tot de laatste aardappel...

Iedereen kent dat wel. Een ijskast met van alles maar we lopen toch maar even naar de winkel omdat we denken dat we er niks van kunnen maken. De vraag is; kunnen we de consument helpen om op basis van zijn ijskast een recept te bedenken waarbij hij maximaal gebruikt maakt van zijn kennis?

Bewaren en ook nog lekkerder...

Ook gooit de consument gooit dagelijks veel AGF weg omdat hij ze verkeerd bewaard. Tevens heeft hij geen idee hoe lang je iets kunt bewaren. De kennis ontbreekt; hoe kunnen we hem deze geven? Hierbij meenemend dat de groenten en fruit dan ook nog gewoon lekkerder is. En als je het er dan toch over hebt; hoe kun je product conserveren, invriezen, voor bereiden zodat je het langer kunt gebruiken? Kortom hoe kunnen we Food Waste bij AGF – consumenten verminderen.
Basis voor de deze case in de Polderhack is de kennisbank van www.veggipedia.nl.
Meer info: hackfoodwaste.polderhack.nl


Design Thinking Day: Service design for Fresh Retail

Datum: 22 oktober 10:00-15:00
Locatie: LinkRechts, Torenallee 28-18, Strijp-S, Eindhoven


Service Design is een creatief proces waarbij een groep gaat werken aan een oplossing voor een "probleem". De AGF wordt geconfronteerd met het feit dat
consumptie daalt terwijl gezondheid top-of-mind is. De vraag is; hoe kan "Creëer
een nieuw, innovatief service- en informatieconcept" voor een gedragsverandering zorgen die leidt tot een gezonder eetpatroon, concreet door hogere walletshare van meer groenten en fruit, als men boodschappen doet in de supermarkt of bij de groenteboer.Door tijdens de workshop als een designer te kijken naar complexe problemen binnen de groenten- en fruitbranche, zijn alle deelnemers in staat om oplossingen te creëren die beter werken. Design Thinking is een ontwerpmethode waarbij design tools worden ingezet voor klantgerichte innovatie. De tijdens de workshop opgedane kennis kan voor de deelnemers ook van waarde zijn bij hun toekomstige aanpak van lastige vraagstukken.

De workshop is gratis toegankelijk en is een onderdeel van het programma van de Dutch Design Week 2014, welke plaatsvindt in Eindhoven van 18 tot 26 oktober. Aanmelden voor de workshop kan op www.linksrechts.eu.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.