Onderzoekers zetten plantenvirussen in om menselijke ziekten te bestrijden

Onderzoekers van de Case Western Reserve University hopen een middel tegen agressieve borstkanker te vinden. De wetenschappers willen in een gezonde salade stoffen toevoegen die een vaccin bevatten tegen borstkanker. Dat willen ze doen door voor plantenziekten een vaccin te vinden en daarmee ook voor menselijke ziekten. 
Projectleider Nicole Steinmetz is duidelijk in haar commentaar: "Op de lange termijn moet het mogelijk zijn om een vaccin toe te dienen bij de mensen, doordat ze salade eten. Ook is het mogelijk om een pil te maken van plantenweefsel." De Amerikaanse kankerstichting financiert het driejarige project voor ongeveer 356.000 euro.

De onderzoekers ontvangen ongeveer 114000 euro van de Amerikaanse hartstichting voor een zij-onderzoek. De hartstichting wil dat de salades bloedproppen verminderen, waardoor de kans op een hartaanval of een beroerte afneemt. Bij beide projecten zullen de onderzoekers nanodeeltjes manipuleren om een genezing voor de ziekten te vinden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.