Spanje: CASI breidt assortiment uit met courgettes en specialty tomaten

Het nieuwe tomatenseizoen in Almeria mag dit jaar dan vertraagd zijn als gevolg van de intense hitte in augustus en september, nu is het in volle gang. CASI, de grootste producent en distributeur van tomaten in Europa, bereidt zich voor om nieuwe toevoegingen aan het assortiment te presenteren op de volgende editie van Fruit Attraction.

"We zijn nog aan de markt met kleine volumes, gericht op binnenlandse afnemers," zegt Manuel Segura, Sales Director van CASI sinds augustus van dit jaar. "Vanaf de derde week van oktober hebben we genoeg om ook de exportmarkten te dekken."


Manuel Segura, Sales Director bij CASI.

"De resultaten van 2013/2014 waren niet positief in termen van gemiddelde prijzen," vertelt hij. "De winsten van onze partners waren laag, waarschijnlijk door de economische crisis en misschien ook door het overaanbod. Daar moeten we dit seizoen dus iets aan doen. Met de realisatie van CASI Airport zitten we in het epicentrum van alle activiteit, en hebben we de beschikking over de nieuwste apparatuur."
 
CASI Airport, met een opslagfaciliteit van 28.000 vierkante meter en 4.000 vierkante meter koelkamers, zal volledig operationeel zijn in 2015. "Deze nieuwe ontwikkelingen stellen ons in staat om ons tomatenassortiment uit te breiden met nieuwe rassen, zoals speciale ronde Cherrytomaten, Peer Cherry, Cherry mix, en de ontwikkeling van andere specialiteiten."Ook zal CASI een nieuw assortiment courgettes introduceren, volgend jaar te zien in de productcatalogus. "Courgettes zullen deel uitmaken van het assortiment van CASI, dat reeds is voorzien van tomaten, meloenen en watermeloenen. Telers investeren in dit gewas als gevolg van het teeltgemak en de lagere investering in vergelijking met andere groenten," zegt Segura.

CASI is te bezoeken op de komende Fruit Attraction in Hal 9, stand 9C10.

Meer informatie:
Manuel Segura
CASI SCA
T: +34 950 626 007
msegura@casi.es
www.casi.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven