Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Appelverpakkingslijn met lengte van voetbalveld

De nieuwe generatie appelverpakkingslijnen is aangekomen op Stemilt. De nieuwe lijn beschikt over de nieuwste externe defectsortering (iQs IV) en interne kwaliteitscontrole (iFA GeoSort) van Greefa. "We zijn erg enthousiast over de toevoeging van onze nieuwe Greefa-lijn bij Olds Station," zegt Jay Fulbright, hoofd speciale projecten bij Stemilt. "De lijn is gebaseerd op elektronische en optische sorteertechnologie om handmatig sorteren van fruit en de daarmee gepaard gaande menselijke fouten te reduceren."De nieuwste lijn heeft de lengte van een voetbalveld. "Hij blijft maar doorgaan," lacht Fulbright. "Het voordeel van een van de langste verwerkingslijnen ter wereld is dat er zoveel controlepunten zijn. We hebben nu de flexibiliteit om verschillende afmetingen en soorten te verpakken, en er worden beduidend minder appelen aangeraakt, wat belangrijk is bij het handhaven van een hoge kwaliteit."

De nieuwe lijn maakt gebruik van dezelfde technologie als de elektronische kersenverpakkingslijnen waar Stemilt onlangs in investeerde. De appels bewegen langs de Greefa sizer, waar HD-camera's tot 60 foto's van elk stuk fruit nemen. De beelden worden geanalyseerd door de computersoftware en de appel wordt nauwkeurig gesorteerd op basis van de grootte, kleur, en de interne en externe kwaliteit. Appels die niet voldoen aan de normen worden omgeleid naar een 'downgrade sizer'.

De lijn maakt gebruik van iQs IV, een externe defectsorteertechnologie, om te kijken naar de buitenkant van de appel. De technologie maakt het mogelijk om met hoge resolutie-camera's zelfs de kleinste uitwendige gebreken te lokaliseren.

Het gebruiken van optische software om appels te sorteren is op zich niet nieuw, maar de mogelijkheid om effectief te sorteren op externe kleur wel. Fulbright: "Consumenten kopen appelen op basis van hoe ze eruitzien, en dat heeft bij ons de behoefte doen ontstaan om een betere kleursortering te implementeren. De methode van Greefa geeft ons een 3D-blik op de appel. De veelheid van beelden resulteert in nauwkeurige analyse."


Voor meer informatie:
www.stemilt.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.