Giuseppe Scarfone, Fruit Modena Group:

"Nederlandse en Belgische peren zet markt onder druk"

De Italiaanse peren moesten snel geoogst worden. Door de weersomstandigheden was het rijpingsproces versneld. Giuseppe Scarfone, exportmanager van het Fruit Modena Group, vertelt over de start van het seizoen en de gevolgen van het wegvallen van de Russische markt.

"We proberen andere markten te vinden als alternatief voor Rusland, maar het grootste effect van de boycot is de indirecte druk op de markt," vertelt Giuseppe Scarfone.


William peren.

"We werken vooral in het buitenland, waar onze grootste concurrenten Belgiƫ en Nederland zijn. Die landen werden hard getroffen door de boycot en zetten nu de internationale markt onder druk met hun Conference peren."


Red William peren.

De regelmatige regen in de lente en zomer versnelden de rijping, waardoor de oogst snel binnengehaald moest worden. "Dat heeft zijn weerslag op de prijzen, die op de binnenlandse markt laag zijn. Internationaal zijn de prijzen iets beter. Ze moeten echter omhoog, want de kwaliteit is erg goed."

"De maten zijn medium-groot en we hebben 5-10% overproductie. De volumes van de Williams en Red Williams zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Het volume Abate is 10% gestegen."


Abate Fetel.

"We werken aan de verpakking. We zijn constant op zoek naar innovaties. Met de huidige marges kunnen we echter weinig investeren, dus voorlopig moeten we bij de klassieke opties blijven."
 
Meer informatie:
Fruit Modena Group sca

Giuseppe Scarfone
Via Torazzo, 2/G
41030 Sorbara Bomporto (MO)
Tel.: (+39) 059 907841
Fax: (+39) 059 907810
Email: g.scarfone@fruitmodena.com
Web: www.fruitmodena.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven