Faouzi Djebba, Djebba Fruits:

"Tunesische dadels winnen terrein in Europa"

Het Tunesische exportbedrijf Djebba Fruits exporteert dadels, granaatappelen en vijgen naar Europa. "We focussen ons niet op de kwantiteit, maar op kwaliteit. Onze producten zijn niet alleen biologische, maar hebben ook een beschermde oorsprongsbenaming (BOB)", zegt Faouzi Djebba.De meeste producten van Djebba hebben Europa als bestemming, maar het land levert ook een specifieke dadelvariëteit die alleen in Tunesië en Algerije wordt geteeld aan buurlanden, zoals Marokko, Libië en verdere bestemmingen als Zuid-Afrika. "Ons seizoen duurt van begin september tot eind december. We exporteren naar 60 verschillende landen. Onze dadels hebben een langere houdbaarheid dan de Iraanse", verzekert Djebbi. Volgens de exporteur stijgen zowel de consumptie als de productie van de Tunesische dadels. We nemen steeds nieuwe plantages in gebruik en alle dadels zijn te traceren tot aan de bron.

De biologische granaatappels worden geëxporteerd naar Europa en de Golfstaten, waar de vraag toeneemt en stabiele prijzen worden gegeven. Volgens de directeur van het bedrijf ligt de grootste uitdaging in de logistiek. "We zullen ons blijven richten op Europa en het Midden-Oosten en willen stap voor stap groeien."

Voor meer informatie:
Djebba Fruits
Thibar, Tunesië

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.