Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Markthandelaar Frans Snoei: "Ook de Nederlanders gaan ze meer eten"

Pompoenenverkoop 'booming business' op de markt



Tholen - Al een jaar of vijf teelt Frans Snoei uit Poortvliet zelf pompoenen voor de verkoop in de markthandel van zijn ouderlijk bedrijf. Hij biedt een breed assortiment aan variƫrend van muskaatpompoenen die wel tot 20 kg gaan, kleine oranje en groene pompoenen en grijze joekels van 5 tot 8 kilo. "Binnen de allochtone doelgroep zijn de pompoenen wel bekend, maar ook de Nederlanders gaan ze steeds meer eten."


Frans Snoei toont twee grote exemplaren

"Iedere bevolkingsgroep eet anders. De Nederlander krijg je niet van de oranje pompoenen af, de Surinamers en Marokkanen nemen vooral de grijze mee, Turken kiezen voor de kleine groene pompoenen en de Indische mensen hebben meer hun voorkeur voor de flespompoenen. Zo hebben we voor elk wat wils. Als de Indiƫrs hun Lichtfeest vieren, wil je niet weten hoeveel pompoenen ze consumeren", vertelt Frans.


Oogst in kuubskisten

N. Snoei & Kinderen staat onder meer op de markt in het Zeeuwse Krabbendijke, maar vooral op de woensdag- en zaterdagmarkt op het Rotterdamse Afrikaanderplein gaan de pompoenen grif van de hand.



Frans hanteert altijd dezelfde prijs voor de pompoenen. "Er gaan genoeg mensen met zo'n joekel van van 20 kilo naar huis, maar als ernaar gevraagd wordt, snijden we ze ook in vieren met een groot kaasmes."


De eerste pompoentjes

Groot voordeel is volgens de markthandelaar dat het een makkelijke teelt is en ook nog eens residuvrij. Halloween heeft volgens hem geen enkele invloed op de verkoop, omdat de markt voor sierpompoenen compleet anders is dan die van eetpompoenen.



Frans was lange tijd de enige met pompoenen op de Afrikaandermarkt, maar inmiddels ziet hij ook meer collega's een hoekje van de kraam inruimen voor de pompoenen. "Maar niemand heeft zo'n uitgebreid assortiment als wij!"



Voor meer informatie:
Frans Snoei
06-52131754