Hein Buedts:

"Weinig animo in witloofmarkt"

Tholen - Het witloofseizoen kabbelt wat voort. Volgens Hein Buedts van Buedts is er tijdens supermarktacties telkens een kleine opleving. "Bij witloof spreken we al jaren over dezelfde situatie. Veel hangt af van de komende worteloogst, waar men nu volop mee bezig is. De prijsvorming kwakkelt zo'n beetje, maar over het algemeen zijn de prijzen erg mager. Momenteel wordt er voor de Flandria-witloof zo rond de 80 cent gegeven."

Weinig animo

Hij ziet dat er weinig animo is in de markt. "Alles is zowat verdeeld, er is eigenlijk geen echt marktgebeuren. Dat zie ik ook bij veel andere groenten. Er beweegt weinig meer in de sector. De ambiance wordt gemist." Veel heeft te maken met het niet reguleren aan de kant van de productie. Iedereen doet maar wat hij denkt dat goed is. Maar het is natuurlijk ook moeilijk afspraken maken met telers op Europees niveau."

Prijsdruk door eenvoud productie
Afwachten is nu hoe groot de worteloogst zal zijn. "Naar alle waarschijnlijkheid zal deze goed uitvallen, tenzij er een hele vroege vorst komt waardoor een deel van de productie onbruikbaar wordt. Men laat de wortelen zo lang mogelijk staan, om ze op het veld voldoende af te rijpen." Volgens hem is ondertussen al 99% hydroteelt. "Witloofteelt is sowieso al arbeidsintensief en in de openlucht nog meer. Daar kiezen maar weinig mensen meer voor. Door de hydroteelt is de productie wel gestegen natuurlijk, ook bij andere groenten. Aan de ene kant is het voordelig dat het productieproces makkelijker is, maar er zit ook een nadeel aan. Produceren is te eenvoudig geworden waardoor er grotere volumes zijn en dat drukt de prijs."

Voor meer informatie:
Hein Buedts
Buedts bvba
Soeteweystraat 5
B-3120 Tremelo
Tel. +32(0)16 53 28 42
Fax +32(0)16 53 63 60
info@buedts.be
www.buedts.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.