Agrarische export van India maakt flinke groei door

India heeft haar agrarische export in de afgelopen tien jaar flink verhoogd, meldt de Duitse website Proplanta.de. Uit een actueel bericht van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) blijkt dat de agrarische export van India is toegenomen van circa 5 miljard $ (3,9 miljard euro) in 2003 naar meer dan 39 miljard $ (30,7 miljard euro). India was volgens USDA in 2013 de op zes na grootste agrarisch exporteur ter wereld, terwijl het land in 2003 nog de dertiende plaats innam.

Met name de export naar ontwikkelingslanden is toegenomen, vooral naar de minst ontwikkelde landen, de zogenaamde Least Developed Countries (LDCs). Met de verkoop van agrarische producten aan de LDCs voor goed 5,2 miljard $ (4,1 miljard euro) was India in 2013 de belangrijkste exporteur naar deze landen, nog voor de EU. In de afgelopen vijf jaar nam de export van India naar de LDCs met meer dan het drievoudige toe, terwijl de agrarische import vanuit deze landen met slechts 20% toenam.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.