"bruisend agri & food hart van de Randstad"

Overdekt groothandelscentrum Food Center Westland opent in april 2015

Op het terrein van ABC Westland Agri & Food in het Westland is onlangs gestart met de bouw van het overdekte groothandelscentrum Food Center Westland, dat in april 2015 opent met een breed aanbod van versproducten voor detaillist en horecaondernemer. Een aanbod dat telkens wordt uitgebreid door vernieuwende versondernemers, die iets bijzonders willen laten zien of te bieden hebben. Het nieuwe centrum is een welkome aanvulling voor een van de grootste agri & food centra van Europa.
Hier gebeurt het!
Food Center Westland is geen traditioneel groothandelscentrum. Natuurlijk is er een breed aanbod van allerlei versproducten uit binnen- en buitenland, maar het centrum is bijvoorbeeld ook een etalage voor nieuwe producten. Het is een modern groothandelscentrum dat omringd is door meer dan 100 bedrijven uit de AGF keten. Hier krijg je 'voeling' met er wat er in de agri & food markt gebeurt en leeft, want het groothandelscentrum is het bruisende agri & food hart van de Randstad.

Synergie
Het centrum is gevestigd op een van de grootste agri & food terreinen in Europa, waar meer dan 100 AGF-bedrijven actief zijn als exporteur, importeur, groothandel, verpakker, transporteur of als koelhuis. Daarbij ligt het groothandelscentrum middenin de Randstad, dichtbij de groenten- en fruitspecialist, horecaondernemers en andere partijen die versproducten afnemen. Korter kunnen de lijnen niet zijn. De focus ligt op dit moment vooral op groenten en fruit, maar er wordt ook al rekening gehouden met uitbreiding in vis, vlees, brood en andere versproducten.Centraal in de Randstad
Het afzetgebied van Food Center Westland omvat o.a. de grote steden Den Haag, Delft en Rotterdam. Een regio met meer dan 2,2 miljoen inwoners. Een samenleving die uit verschillende culturen bestaat, die vraagt om allerlei soorten groenten, fruit en ander versproducten. Detaillisten en horecaondernemers vinden die straks in Food Center Westland. De bedrijven op Food Center Westland spelen daar op in met een compleet aanbod van versproducten, telkens weer aangevuld met nieuwe producten. Een proces dat nooit stopt.

Moderne huisvesting
Food Center Westland wordt volledig overdekt en geconditioneerd. Het centrum wordt in enkele fases uitgevoerd. Bedrijven kunnen een ruimte huren vanaf 110m2 tot enkele duizenden m2. Elke standaard bedrijfsunit heeft een minimale frontbreedte van 10 meter en is voorzien van een overheaddeur en loopdeur. In overleg is het mogelijk om bedrijfsunits te koppelen en om extra voorzieningen aan te brengen, zoals kantoor, toilet, pantry en koeling. Om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van HACCP/BRC/IFS, wordt de ruimte ingericht met betonvloeren en geïsoleerde sandwichpanelen.

Voor meer informatie:
ABC Westland
Herwi Rijsdijk
06 – 51 61 81 30
h.rijsdijk@abcwestland.nl
www.abcwestland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven