Regen zorgt voor korter druivenseizoen

Tekort Spanje en Italië zorgt voor goede afzet Griekse druiven

De regen in Griekenland zorgt ervoor dat telers hun druivenseizoen dit jaar moeten verkorten. Ondanks deze tegenslag verwachten telers een goede oogst en een open Europese markt voor het fruit. 
"Het druivenseizoen begon in Griekenland in de tweede week van augustus. Ondanks enkele regenbuien, was de kwaliteit goed," zei George Frangistas. "Een vervelende consequentie van de regenval is dat het seizoen korter wordt, dus we verwachten dat we in de komende weken zullen moeten afronden."
Gefra is na

60 jaar één van de grootste fruitexporteurs in Griekenland. De belangrijkste exportbestemming voor druiven is Duitsland, met bijna een derde van de Griekse oogst. Het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Scandinavië delen ongeveer gelijkwaardig in de rest van Gefra's export. 
 
Ondanks de moeilijke weersomstandigheden, verwacht George dat ze ongeveer 3.000 ton Thompson druiven zullen exporteren, wat een record zou zijn. Zo'n hoeveelheid is erg welkom gezien de grote vraag die dit seizoen wordt verwacht.

"Vanaf het begin van de Griekse campagne werd duidelijk dat zowel Spanje als Italië, ieder om verschillende redenen, een tekort aan witte pitloze druiven zouden hebben en niet veel kunnen betekenen in de verkoop van augustus en september," zei George. "Dit zijn goede omstandigheden voor de Griekse leveranciers. Gefra greep deze kans en streeft naar een recordjaar. "
 
Crimson rassen worden nog steeds geoogst in overeenstemming met de hoeveelheden tijdens de proefoogst. George benadrukt het belang van het uitproberen van nieuwe rassen en het uitbreiden van de druivensoorten die in het verleden zijn geteeld. 
 
"Het is voor alle partijen meer dan duidelijk geworden, dat de ontwikkeling van verschillende rassen noodzakelijk is om de verkoopperiode en marketingmogelijkheden uit te breiden", aldus George. "Het zal een paar jaar duren voordat dit commercieel interessant wordt, maar er zijn zeker plannen om uit te breiden en te diversifiëren." 

Voor meer informatie: 
George Frangistas
Gefra
Direct: +30-210-9636382
Skype: george.frangistas
www.gefra.gr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven