Duitsland: meloenen bleven in augustus in de winkel liggen

Het buitengewoon koele weer in Duitsland in augustus 2014 heeft uitwerkingen gehad op de consumptie van verschillende groente- en fruitproducten, meldt de Duitse website Fruchthandel.de Marktonderzoeksbureau GfK meldt dat vooral meloenen in augustus in de winkels bleven liggen, terwijl deze in het afgelopen jaar juist een verkooptopper waren.

"Maar niet alleen het slechte weer in augustus, ook het mooie voorjaar heeft haar sporen nagelaten. Zo begon de oogst van veel fruitsoorten (bijv. bessen en steenfruit) dit jaar vanwege het goede weer veel vroeger dan gebruikelijk. Zulke soorten ontwikkelden zich tot juli zeer positief, waar vervolgens in augustus verandering in kwam. Alles bij elkaar bracht de productgroep fruit en verswaren in augustus 2014 circa 20% minder omzet in het laatje dan in augustus 2013", aldus GfK.

Ook met groenten werd er in augustus 2014 8,5% minder omzet gehaald dan in augustus vorig jaar. Dit is echter grotendeels toe te schrijven aan de lagere prijzen. Vanwege de goede oogsthoeveelheden die verwacht worden, moesten de opslagplaatsen grondig geruimd worden en werden de beschikbare waren goedkoop aangeboden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven