Aldi groeit in Groot-Brittannië

De Duitse discounter Aldi Süd zet haar zegetocht in Groot-Brittannië voort, meldt de Duitse website Lebensmittelpraxis.de. De omzet in het Verenigd Koninkrijk is volgens het bedrijf zelf in het afgelopen jaar met 36% gestegen naar 5,3 miljard GBP (ca. 6,8 miljard euro). De fiscale winst groeide zelfs met 65 procent naar 260,9 miljoen GBP (ca. 334 miljoen euro).

In de jaren 2014 en 2015 wil Aldi in Groot-Brittannië meer dan 100 nieuwe filialen openen. Dan zou de discounter hier meer dan 600 vestigingen hebben. Tot 2022 zal vervolgens de grens van 1.000 filialen bereikt worden. Alleen al in dit jaar wil Aldi in Groot-Brittannië 9.000 nieuwe medewerkers in dienst nemen. Momenteel ligt het marktaandeel van Aldi binnen de Britse levensmiddelenhandel op 4,8 procent. De grote Britse supermarkten hebben in het afgelopen jaar met prijsverlagingen en kortingsacties op het succes van de Duitse discounters Aldi en Lidl gereageerd. Desondanks lukte het hen niet om de trend te keren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.