Peru, areaal druiven in Piura +150%

De regionale regering van Piura (Noord-west Peru, Stille Oceaankust) rapporteert dat het areaal tafeldruiven in Piura is toegenomen met 150 %: van 2.000 hectare in 2013 tot 5.000 hectare in 2014.

Orellana Ramirez benadrukt, dat deze snelle toename van het areaal, hoofdzakelijk van de Rode Globe-variëteit, te danken is aan de aankomst van de grootste landbouwuitvoermaatschappijen in de streek, zoals Ecoacuicola, dat al 2.500 hectare heeft.

"Private investeringen brengen nieuwe technologie, zoals moderne bevloeiing. Een heleboel woestijngebieden zijn getransformeerd in groene tapijten, waar druiven worden geteeld," zei de official.
In dit opzicht, legt hij uit, dat de Piura mogelijk de grootste producent van tafeldruiven kon worden voor het hele land en Ica kan verslaan gedurende de oogst van volgend jaar (oktober-december 2015).

Hij constateert ook, dat de gemiddelde druivenoogst in de regio 30.000 kilo per hectare was en dat ze die hele productie exporteerden. De belangrijkste markten van de streek zijn de Verenigde Staten, China, Canada, Nederland en Engeland.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.