Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adelita framboos, jaarrond beschikbaar

Adelita, de framboos, ontwikkeld en geregistreerd door Planasa, verschilt van andere soorten vanwege de grote maat en de mogelijkheid om de vrucht verschillende keren per jaar te oogsten.

De teelt van deze variëteit is in één enkel oogstjaar verviervoudigd. De prima oogstresultaten en kwaliteit hebben deze soort, gepresenteerd door Planasa in 2011, een ereplaats bij telers gegeven.



Adelita wordt gekenmerkt door een groot formaat en een hoog productiepotentieel. Dat laatste maakt het mogelijk, dat de soort het hele jaar beschikbaar is. Die eigenschap maakt de soort uniek vergeleken met andere variëteiten op de markt. Deze frambozensoort heeft ook een aantrekkelijke vorm en kleur en een licht zoetzure smaak. Niet verrassend is de frambozensoort ook bekend als frambuenissima- (ruw vertaald als 'heel smakelijke framboos').

Momenteel wordt wereldwijd meer als 1.000 hectare Adelita geteeld. Het ras wordt gekweekt door een selecte groep telers in Mexico, Spanje, Marokko, Californië, Frankrijk, Tunesië, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Italië en Duitsland. Het ras kan enkel worden verkregen door exclusieve dealers om de kwaliteit ervan te handhaven vanaf het moment van de aanplant totdat het de klant bereikt.

Planasa heeft 10 jaar gespendeerd om te investeren in een diepgaand onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor frambozen. Het programma werkt ook met blauwe en zwarte bessen en natuurlijk aardbeien, een begrijpelijk aanbod aan bessen, aangepast aan verschillende klimaatzones en smaken wereldwijd.

Planasa zal het assortiment en de ontwikkelingen exposeren op de Fruitattractie van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 oktober in Madrid.

Meer information:
Alexandre Pierron
PLANASA
Ctra. San Adrián, km 1,
Valtierra, Navarra, Spain.
T. +34 948 867 700
planasa@planasa.com
www.planasa.com




Publicatiedatum: