Oostenrijkse uien- en wortelmarkt

Na een lichte weersverbetering kon men in Oostenrijk eind vorige week weer verdergaan met de uienoogst. Ook de Oostenrijkse worteloogst werd iets beïnvloed door de natte weersomstandigheden.

Uienmarkt
Aan het begin van deze week werden de oogstwerkzaamheden opnieuw onderbroken vanwege regenval. Door de natte weersomstandigheden maakt men zich meer zorgen om de kwaliteit en de daarmee verbonden houdbaarheid van de geoogste uien. Met de verkoop is men voor de tijd van het jaar ronduit tevreden. De binnenlandse afzet wordt gestimuleerd door lopende acties in de levens-middelenhandel. Ook in de export kwam onlangs weer iets meer beweging. De telersprijzen liggen met 9 euro tot 11 euro per 100 kg stabiel op hetzelfde niveau als vorige week.

Wortelmarkt
Ook de Oostenrijkse worteloogst wordt enigszins beïnvloed door de natte weersomstandigheden. De gevolgen blijven echter binnen de perken. Aan de markt- en prijssituatie is vergeleken bij vorige week niks veranderd. De binnenlandse afzet verloopt gestaag. De export verloopt zoals gebruikelijk in dit seizoen en is te overzien. Voor wortelen in een 1kg zak zonder oververpakking wordt nog steeds 44 tot 48 euro per 100 kg betaald.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.