Markt van 1001 Smaken: proeven van Peru tot Anna Paulowna

De "Markt van 1001 Smaken" zoals de open dag van het Food Center Amsterdam wordt genoemd, deed haar naam eer aan. Eten verbroedert. Met een ruim aanbod aan deelnemers van over de hele wereld, diverse nationaliteiten en de toevoeging van de streekmarkt "Kroon van Holland" waren er meer kramen en was er meer te proeven dan ooit te voren. Al bij de opening om 11.00 uur stroomden de bezoekers binnen. Al met al bezochten zo'n 7000 liefhebbers de Markt die daarmee zijn drukste editie ooit beleefde.De inmiddels traditionele wedstrijd om de Telegraaf Gouden Gehaktbal was populairder dan ooit. Zo'n 40 deelnemers uit heel Nederland leverden hun zelfgemaakte gehaktballen in bij de VAS-Telegraaf stand op de markt van de 1001 smaken. De winnende bal sprong er volgens de deskundige jury qua smaak en structuur zo uit dat er geen twijfel over mogelijk was. De titel "Gouden Telegraaf gehaktbal 2014" ging naar Jennifer Brouwer uit Amsterdam

Vanaf het volle terras kon men kijken naar en genieten van diverse optredens waaronder het Kapiteinskoor en een Peruaanse Pisco cocktailworkshop. In het pop-up restaurant van de Kroon van Holland kon men genieten van een heerlijk menu dat geheel in teken stond van regionale producten uit de kop van Noord Holland.

Op een lange pallet-muur was een foto expositie te zien met als thema de 80 jarige geschiedenis van het Food Center dat voorheen de Centrale Markthallen werd genoemd. Bij de stand van Volker-Wessels en Ballast-Nedam, lieten geïnteresseerden zich informeren over de toekomstplannen voor de ontwikkeling van dit bijzondere terrein.

Voor de kinderen was het knutselen met groente in de groentedierentuin een topper, geschminkt of (nog) niet werden de meest fantasievolle dieren gefabriceerd. Terwijl hun ouders van alles konden proeven en kopen, van ver en dichtbij: Taiwanese crispy chicken, Chinese dumplings, Spaanse churros en Griekse olie, eetbare bloemen van Bloombites en Peruaanse cocktails. Maar ook Wagyu beefburger uit Benningbroek, kaas van Kaageiland en bonen uit Lutjewinkel. De organisatie kan tevreden terugkijken op een geslaagde dag en is inmiddels al weer aan de slag met editie 2015.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven