Claudio Celco van Rio Doce:

"Palmer-mango's steeds populairder in Europa"

De Braziliaanse mangoteelt concentreert zich in drie gebieden. In het zuiden van Sao Paulo worden alleen Palmer-mango's geteeld. In Petrolina worden tal van variëteiten geteeld, waaronder Tommy Atkins en in het midden van het land overheersen de Palmer-mango's.Volgens export manager Claudio Celco van Rio Doce groeit de populariteit van Palmer in Europa. "Consumenten weten dat deze mango geen vezels heeft. De Palmer is zoeter, maar niet duurder. Zo heeft elke markt zijn voorkeuren. De Braziliaanse markt verkiest de Tommy, gevolgd door de Palmer en Haden."Met name Spanje en Portugal verkiezen de Palmer-mango's, die ze met name via luchtvracht binnenkrijgen. "Alleen Portugal koopt al 80-100 pallets mango's per week. Ze zijn eetrijp als ze aankomen en hebben een veel betere smaak", bevestigt Claudio.

Rio Doce werd in 2005 opgericht door een groep mensen met bijna 25 jaar ervaring in de fruitexport. Het bedrijf begon als vijgenexporteur. Het bedrijf is onder meer de mangoleverancier van Roveg. Rio Doce start het nieuwe fruitseizoen in november met vijgen, gauve en mango's. De exporteur laat zich niet gek maken door de Russische boycot. "We zullen zien wat het uitwerkt. Op de mangomarkt hebben we stevige concurrentie van Peru, hoewel de seizoenen elkaar niet geheel overlappen. Op gebied van luchtvracht is Brazilië veel meer concurrerend, door de lage luchtvrachttarieven naar Europa."

De mangoplantages in Brazilië breiden steeds verder uit. Volgens Claudio Celco verbeteren ook de arbeidsomstandigheden jaarlijks. "Het wordt voor de Brazilianen steeds duurder om te exporteren in vergelijking met Caribische en andere Zuid-Amerikaanse exporteurs. Ook is het vinden van genoeg oogstmedewerkers een uitdaging."

www.riodoceexport.com.br


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven