Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

SAFEBAG project

Ontsmettingssysteem voor groenten en fruit zonder residuen

We zijn wereldwijd getuige van een stijgend aantal uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten, die geassocieerd worden met ready-to-eat groenten en fruit. De huidige behandelingen die deze producten krijgen, waaronder wassing met chlorine, laten residu achter en verspillen water. In een tijd waarin dit steeds onwenselijker wordt, is een nieuwe, milieuvriendelijke oplossing zeer welkom. 

SAFEBAG werkt aan de ontwikkeling van een nieuw in-pack ontsmettingssysteem, dat deze problemen oplost. Het systeem is gebaseerd op een koud atmosferisch plasma, dat wordt gegenereerd in een gesealde plastic zak met daarin het voedsel. Het plasma produceert sterk geladen deeltjes (vrije radicalen) die bacteriën beschadigen of vernietigen. Uit vooronderzoek is al gebleken dat het plasma (een geïoniseerd gas) in de verpakking de hoeveelheid bacteriën in de verse groenten en fruit aanzienlijk terugbrengt. 

SAFEBAG onderzoekt momenteel de maximale potentiële voordelen van de technologie. Het team heeft al een prototype gebouwd dat klaar is om door de sector getest te worden op effectiviteit en het ontsmetten van verse groenten en fruit in zakken.

Klik hier voor een artikel van de Europese Commissie over de innovatieve elementen van de technologie en de af te leggen weg na goedkeuring.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.