FROM-consortium nam deel aan World Food Moscow

Italië houdt vaste voet in Rusland

"Het is zeker dat het Russische verbod een jaar zal duren en dat moeten we accepteren", zegt Nicola Zanotelli, exportmanager voor het FROM-consortium, een organisatie die is opgericht door Melindala TrentinaVOG en VI.P om proberen om te gaan met de Russische markt.

Ondanks de boycot nam FROM deel aan de laatste editie van World Food Moscow. " Onze klanten werden respectvol behandeld. Ze zijn aan het wachten om de handel met ons weer op te pakken. Intussen houden we het bij appelsap."


Nicola Zanotelli.

De manager wijst erop dat de hoeveelheid Italiaanse appelen die bestemd zijn voor Rusland slechts 3% van het totaal zijn: "Onze belangrijkste markten zijn Duitsland en Spanje, gevolgd door Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. We moeten meer onderhandelingen doen om onze export verder te diversifiëren, maar het is nog vroeg. "
 
Wat betreft de rassen waardeert de Russische markt vooral de Granny Smith en Golden op voorwaarde dat ze niet te geel zijn."Rusland wil proberen meer zelfvoorzienend te zijn en het is niet vreemd dat dat wordt geprobeerd. Aan de andere kant zal het moeilijk zijn om de kwaliteit te krijgen, die wij kunnen bieden. We zien Rusland daarom nog steeds als een interessante markt en we kunnen alleen maar hopen dat het verbod binnenkort wordt opgeheven."

Voor meer info: www.from.bz.it/en

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven