Japan: exclusieve champignons worden goedkoper

Somber zomerweer heeft de prijzen van vele alledaagse groenten in Japan opgedreven, maar de exclusieve(re) matsutake-champignons werden juist goedkoper. Volgens matsutakeverkopers heeft de champignonsoort een natte zomer met een plotselinge temperatuurdaling laat in het seizoen juist nodig. "Normaliter openen we onze zaak eind september, maar dit jaar waren we halverwege de maand al bezig vanwege de vroege komst van matsutake", zegt Koji Kanemitsu, manager van een matsutakechampignonzaak in Hiroshima. "Vorige zomer verkochten we een kilo voor meer als ¥ 100.000 ($ 920), maar dit jaar tot nu hebben we ze voor de helft". Het aanbod is dit jaar veel groter.

Volgens de laatst gepubliceerde informatie van het departement van landbouw is de gemiddelde slaprijs per kilo begin september 65 % hoger dan het gemiddelde de laatste 5 jaar. Kool- en komkommerprijzen waren ook minstens 40 % hoger.

Matsutake groeit op de wortels van rode pijnbomen. Ze worden geprezen door liefhebbers om hun kenmerkende geur. Ze worden vaak gestoomd, gegrilld of gekookt in rijst of soep.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.