Storex krijgt Chinese opdracht voor CA-bewaring Fuji-appels

Haisheng groep geeft aan Storex/FRT opdracht voor levering van omvangrijk hypermodern CA project voor de bewaring van Fuji appels. Het hoofdkantoor van Shaanxi Haisheng Fresh Fruit Juice Co., LTD is gevestigd in Xian China en staat bekend als de grootste producent van appelsapconcentraat in de wereld. De Haisheng Fresh Fruit Juice Co., Ltd is een in Hong Kong beursgenoteerde onderneming met Amerikaanse aandeelhouders.De Haisheng Group voert een investeringsprogramma uit voor de productie, opslag en marketing van appels en zachtfruit voor de verse markt. Zij beschikken over 14 fruitbedrijven met een totaal oppervlakte van 800 ha. voor de teelt van appels, zoete kersen, kiwi's, blauwe bessen en aardbeien. Zij importeren al 3 jaar fruitbomen uit Nederland. De Haisheng Group heeft zich veelvuldig in Europa en Nederland georiënteerd om geschikte technologie en producten in te kopen.

Op 26 september jl. heeft de Haisheng Group aan de joint venture van Storex uit 's Gravendeel en FRT uit Beijing de opdracht gegeven voor de levering van een compleet pakket van CA (controlled atmosphere) techniek en DCS (Dynamic Control System) voor een complex van 55 koelcellen met een totale opslagcapaciteit van 16.000 ton voor Fuji appels. Storex en FRT hebben sinds 12 jaar een samenwerking voor de levering van CA techniek en complete CA projecten voor de Chinese markt. De combinatie van moderne CA techniek en de aanwezigheid van een locale partner was de basis voor de beslissing van Haisheng Group om voor de combinatie Storex –FRT te kiezen.


Op de foto feliciteert Peter Kooijman van Storex mr. Chenvoor het hoofdkantoor van de Shaanxi Haisheng Fresh Fruit Juice Co., LTD in Xian.

Het is een doorbraak voor de Chinese markt dat men kiest voor DCS. DCS is een modern bewaarsysteem waarbij de appels bewaard worden zonder gebruik te maken van een rijpingsstopper of chemicaliën. Met DCS wordt het fruit bewaard bij de laagst mogelijke zuurstof percentages waardoor de beste kwaliteit na bewaring gegarandeerd wordt. Het fruit rijpt dan op een natuurlijke wijze af en geeft een optimale smaakbeleving van de appels. In China is men na alle schandalen in de voedingssector zeer wantrouwig ten opzichte van het gebruik van chemicaliën in de bewaring van fruit. De DCS en CA techniek van Storex/FRT vervullen de wensen van de Haisheng groep om de Chinese markt te voorzien van kwaliteitsfruit.

Voor meer informatie:
Storex
Peter Kooijman
Beneden Havendijk 89
3295 XB 's-Gravendeel
Tel: 078-6733648
p.kooijman@storex.nl
www.storex.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.