Amerikaanse uienexport wordt weggespoeld door Europese

Europese uienexporteurs pakken steeds meer markten af van Amerikaanse exporteurs, zoals in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. "De uienexportmarkt is op dit moment niet goed, omdat er te veel uien zijn", aldus Steve Brennan van FC Bloxom Company. De overtollige voorraad, wordt nu verscheept naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, waar exporteurs zoals Bloxom gewoonlijk hun uien aan leveren. Dit veroorzaakt grotere concurrentie en lagere prijzen.

"De prijzen zijn gedaald. Een doos van vijftig pond gele uien kostte vorig jaar rond de $ 13,00, terwijl we dit jaar bezig zijn met onderhandelingen rond de $ 6,00 per doos," aldus Brennan. Een belangrijke reden dat het zo slecht gaat bij Amerikaanse exporteurs is dat de transportkosten hoger zijn dan die van Europese exporteurs. Hierdoor is de hoeveelheid door Amerika geëxporteerde uien naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika dit seizoen sterk gedaald.

"We verzonden vorig jaar tussen de vijf en zeven ladingen per week", aldus Brennan. "Dit jaar verzenden we één lading om de week. We hebben geen verdere mogelijkheden om naar daar te exporteren, waardoor het binnenlandse aanbod toeneemt."

Voor meer informatie: 
Steve Brennan 
F.C. Bloxom Company

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven