Israel: stabiele productie en stijgende export zoete aardappelen

Voor Carmy Export, de belangrijkste zoete aardappelexporteur van Israel begon het seizoen een maand terug met goede hoeveelheden. Yitzhak Carmy, eigenaar en CEO, zegt, dat de veldproductie stabiel is gebleven en het volume voor de uitvoer gegroeid. "De kwaliteit van onze zoete aardappelen is dit seizoen erg hoog, met dank aan een milde zomer en goed weer. We zijn nu gefocused op het voldoen aan de hogere vraag van Europese klanten vanwege het ontbrekende aanbod uit Rusland en dankbaar voor de hoge kwaliteit van onze oogst."

Hij legt ook uit dat "Europese klanten nu een betere keus hebben, terwijl goedkopere zoete aardappelen van slechtere kwaliteit uit Spanje komen. Carmy Export blijft groeien om te voorzien in de Europese vraag en die van de lokale markt."

Hoewel de populariteit op de lokale markt groeit – met een aardige prijs als gevolg – blijft de maatschappij gefocused op uitvoer. "We hebben sinds jaren sterke relaties overal in Europa en we blijven expanderen naar andere landen. Het is belangrijk voor ons om producten van hoge kwaliteit te blijven aanbieden, zelfs als de vraag toeneemt. We werken ook met andere regio's in de wereld zoals het Verre Oosten", bevestigt Carmy.Wat betreft de vooruitzichten van dit seizoen gelooft hij, dat Carmy Export de vraag van dit seizoen aankan, vooral omdat de VS de volle transportcapaciteit pas eind november kan inzetten. "Onze uitvoer blijft doorgaan tijdens de Europese winter tot eind maart. Ik ben er zeker van dat we tot het eind van het seizoen goede kwaliteit kunnen blijven leveren", aldus Carmy.


Carmy Export verkoopt zoete aardappelen van de Georgische Jetsoort. Die soort wordt gekenmerkt door de smaak en het formaat. De soort wordt geteeld in de kuststreek van centraal Israel tussen Tel Aviv en Haifa. De maatschappij verkoopt de soort in zakken van 6 en 15 kilo.

Meer informatie:

Yitzhak Carmy
Carmy Export
Yitzhak@carmy-export.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.