Ferry Breekweg, Reftrade:

“Vraag naar flexibele koeling neemt toe”

Tholen - "De Maxi Special is vooral aantrekkelijk om de opslagcapaciteit voor een langere periode uit te breiden," vertelt Ferry Breekweg van Reftrade over de (semi)permanente koeling, die het bedrijf verhuurt. De laatste tijd ziet de verhuurder de interesse in koel –en vriescontainers toenemen. De Maxi Specials bestaat uit geschakelde reefers en kan uitgerust worden met een automatisch alarmsysteem, de RMM+, dat een bericht verstuurt per email of sms als er een probleem lijkt te zijn. "Daarnaast kunnen de containers omgebouwd worden van opslag naar een verwerkingsruimte in breedste zin van het woord." Om een beeld te geven van de mogelijkheden: de koeling kan geleverd worden met een capaciteit van 51 pallets tot een maximum van 304 europallets.Reftrade verhuurt koelcontainers voor de offshore markt en is ook actief in de verhuur van de reefers op het vaste land. "De offshore containers moeten aan hoge kwaliteitsnormen voldoen, die normen gebruiken we ook voor onze reefers op het vaste land," vertelt Ferry Breekweg. Daarbij wordt wel gekeken of specifieke offshore eisen nuttig zijn op de vaste wal. Daardoor voldoen de containers aan strenge eisen. "De koel –en vriescontainers voldoen aan de HACCP eisen en we zijn bezig een ISO-certificering te krijgen. Als alles volgens plan verloopt zijn we volgend jaar ook ISO gecertificeerd."

Semipermanente verhuur

De Maxi Special is met name aantrekkelijk voor klanten die voor langere periode, denk aan 2 tot 3 jaar, een koelruimte nodig hebben. Voor kortere periodes, vanaf 1 dag, zijn andere oplossingen van Reftrade geschikter. "Denk aan de 10, 20 of 40ft special, die ingezet kunnen worden bij bijvoorbeeld een verbouwing, een kapotte koeling of overproductie."Internationaal neemt de interesse in de semipermanente koelingen uit alle sectoren toe. Van een bedrijf in diervoeding in Frankrijk tot een cateraar op het tropische eiland La Réunion die in twee geschakelde 40ft High Cube reefers een volwaardige keuken liet plaatsen.

De krachtige koelmotoren brengen de temperatuur terug tot ver onder het vriespunt. "Standaard reikt de temperatuurrange van -25 tot 25 graden. Er is bijvoorbeeld een bedrijf dat de koeling gebruikt om te testen hoe kabels reageren op temperaturen van -40, maar ook voor de opslag van AGF is het een goede oplossing. Sterker nog, we zien de laatste tijd de interesse vanuit de AGF-sector in onze koeling alleen maar toenemen."Alarmeringssysteem en opties

De geschakelde reefers worden standaard geleverd met een vlakke vloer en verlichting, daarnaast kan een inrijplaat bijgeleverd worden en zijn de containers voorzien van een anti-insluitbeveiliging. Twee extra opties waar Ferry enthousiast over vertelt: een alarmeringssysteem en de mogelijkheid om diverse opties bij de containers te leveren. "Denk hierbij aan bijvoorbeeld stellingen, alarmen, oprijplaten, koude gordijnen."

Alarm per sms en logbestanden
Om met het alarmeringssysteem te beginnen: als extra dienst biedt Reftrade de telesurveillance RMM+ aan. Dit automatische alarmsysteem kan op de alle reefers geïnstalleerd worden. Het systeem geeft een automatisch alarm als de temperatuur langer dan 75 minuten met 2 graden naar boven of beneden afwijkt van de ingestelde temperatuur. Via een sms en email wordt alarm geslagen. In eerste instantie gaat het bericht naar de huurder. Als er echt een probleem is kan de huurder contact opnemen met de 24/7 storingsdienst. "Vaak is het zo dat de deur van de koeling te lang openstaat of men vergeten is de deur dicht te doen. De koudegordijnen vertragen de opwarming wel, maar die kunnen niet voorkomen dat de temperatuur langzaam oploopt. Voor een openstaande deur hoeft natuurlijk geen monteur te komen."Daarnaast werkt de RMM+ als een automatisch logsysteem. "Voor sommige sectoren is het verplicht om deze gegevens op te slaan. Daarom bieden we deze dienst aan. De huurder krijgt het logbestand standaard één keer per maand aangeleverd." In het logbestand zijn de temperaturen en eventuele alarmen terug te vinden.

Van opslag naar snijruimte
De RMM+ geeft Reftrade ook de mogelijkheid om de koeling een Pre-TripInspectie, automatische test, te laten uitvoeren. Dat wordt éénmalig op het depot gedaan, maar vanuit de kwaliteit die Reftrade wil leveren wordt de test minimaal één keer per jaar uitgevoerd. "Als er echt een storing is kunnen we op afstand de machine uitlezen en, uiteraard met goedkeuring van de klant, het ontdooi-programma activeren. Daarnaast kunnen we bijvoorbeeld software problemen op afstand oplossen. De machine geeft een foutcode door, waardoor wij precies weten wat de storing veroorzaakt." Afhankelijk van de storing kan die op afstand verholpen worden, in andere situaties, bijvoorbeeld een verstopte leiding, is een monteur nodig om het probleem te verhelpen."We zien ook dat er bij de eindklant in de AGF-sector steeds meer vraag komt naar bewerkte producten. Daarom kunnen we in diverse koelcontainers op aanvraag en in overleg de koeling aanpassen. "In principe kunnen we alles." Dit betekent dat de reefers van opslagplaats verbouwd kunnen worden tot snijruimte, inclusief afvoer, waterleidingen en elektriciteitsvoorziening, maar kan Reftrade ook werkbladen en stellingen leveren. "Eventueel kunnen we zelfs geïsoleerde ramen in de zijwanden plaatsen."

Meer informatie:
Reftrade
Ferry Breekweg
Droogdokweg 92
Harbournumber: 2558
3089 JL Rotterdam
T: +31 10 4297155
E: f.breekweg@reftrade.com
W: www.reftrade.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven