Daniel Bobbaers van BelOrta:

"Bramenprijzen op goed niveau"

Tholen - Het seizoen van frambozen loopt nog enkele weken. Bramen zijn nog wel langer verkrijgbaar. Daniel Bobbaers van BelOrta in Borgloon vertelt: "Van frambozen staat niet heel veel meer. Het is nu allemaal tunnelteelt. Als het weer meezit, zijn ze nog drie weken beschikbaar. Bij bramen zitten we volop in de glasteelt. Dat seizoen duurt nog wel twee tot tweeënhalve maand."

Goed en correct

Hij geeft aan dat de prijzen van bramen op een goed niveau liggen. "Er wordt tussen de 1,70 en 1,80 gegeven voor 125 gram bramen. Bij frambozen schommelt het rond de 1,10 en 1,20. Dat is een correcte prijs. Voor blauwe bessen is het momenteel 2,12 per 125 gram."Over frambozen is dit seizoen soms geklaagd, maar dit vindt Daniel niet helemaal terecht. "Ik vind dat de prijzen gemiddeld wel correct waren. We konden niet spreken over topprijzen, maar er is geen sprake geweest van een enorme dip. In het begin van het seizoen was het misschien iets te laag, maar verder correct. Bramen zijn een hele tijd echt goedkoop geweest, van 35 tot 40 cent per 125 gram. Enkele weken geleden trok dat weer aan en nu is de prijs weer prima. De verwachtingen zijn ook positief." Hij geeft aan dat de buitenteelten ten einde lopen en dat er nu een overschakeling is naar glasteelt.

Voor meer informatie:
Daniel Bobbaers
Veiling BelOrta
Afdeling Borgloon
Kernielerweg 59
3840 Borgloon
Telefoon: +32 12 67 01 00
Telefax: +32 12 74 50 71
www.belorta.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.