Duitse aardappeloogst 2014 overtreft meerjarig gemiddelde met ruim 5%

In Duitsland is de aardappeloogst dit jaar bovengemiddeld groot uitgevallen, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. De aardappeloogst van 2014 zou namelijk bijna 11,5 miljoen ton bedragen; 18,8% meer dan het zwakke resultaat van vorig jaar. Het meerjarig gemiddelde wordt daarmee met 5,4% overtroffen.

Het teeltgebied werd vergeleken bij vorig jaar licht uitgebreid. Consumptieaardappelen werden daarbij op een oppervlakte van circa 102.500 hectare geteeld, dat is op 42% van het totale aardappelareaal. De trend van een afnemend aardappelareaal heeft zich daarmee voor het tweede jaar op rij niet voortgezet. Gekeken naar het meerjarig gemiddelde (2008 tot 2013) is er in Duitsland echter nog steeds sprake van een areaalafname van 3,1%.

In de deelstaten Baden-W├╝rttemberg, Brandenburg, Nordrhein-Westfalen, Sachsen-Anhalt en Schleswig-Holstein nam het aardappelareaal dit jaar wel licht toe vergeleken bij het meerjarig gemiddelde.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.