Chili: deskundigen zien potentieel voor aardbeienproductie

Chili heeft haast ideale teeltomstandigheden voor de teelt van bessen, zo ook voor aardbeien. Tot nu toe concentreert het land zich echter hoofdzakelijk op de teelt van aardbeien voor de verwerkingsindustrie, meldt de Duitse website Fruchthandel.de.

Een onlangs gepubliceerd onderzoek van het landbouwonderzoeksinstituut ODEPA komt echter tot de conclusie dat Chili dankzij een modern spectrum aan rassen en verbeterde koelcapaciteiten ook aan betekenis zou kunnen winnen bij de verse aardbeien. De aardbeienproductie van Chili bevindt zich met een aandeel van 80% aan de totale Chileense productie hoofdzakelijk in de regio's Metropolitan en Maule. Bij de rassen geven de Camarosa- en Chandler-variëteiten nog steeds de toon aan. In 2013 werden er in Chili op een oppervlakte van bijna 1.300 hectare aardbeien gecultiveerd. De totale oogsthoeveelheid bedroeg in dat jaar zo'n 56.000 ton, waarvan 65% voor de binnenlandse markt en 90% voor directe consumptie bestemd was. De overige 35% die geëxporteerd werd, bestond voor 77% uit verwerkingsaardbeien en diepvriesaardbeien. Slechts 16% belandde op de versmarkt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.