Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Niedersachsen: bio-areaal 75.039 hectare

Afgelopen zondag ontving Christian Meyer, de minister van Landbouw van de Duitse deelstaat Niedersachsen, op de vakbeurs BioNord de nieuwe brochure 'Biomarkt Niedersachsen - marktcijfers 2014 - nieuwe kansen voor de biologische landbouw'. Carolin Grieshop, de directeur van het 'Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen GmbH' (KÖN), overhandigde Meyer zestien pagina's gevuld met markt- en structuurgegevens rondom de biologische landbouw en de biologische verwerking, meldt de Duitse website Gabot.de.

"Dit jaar hebben we 'nieuwe kansen' als belangrijkste thema gekozen. Want het potentieel van de regionale biologische landbouw is nog lang niet uitgeput", aldus Grieshop. De vraag van de consument naar biologische levensmiddelen stijgt jaarlijks, zo toont de constante groei van het aantal biologische supermarkten.

Volgens de nieuwste cijfers wordt er in Niedersachsen op 75.039 hectare biologisch geproduceerd. Dat betekent een lichte toename van circa 500 hectare ten opzichte van vorig jaar. Niedersachsen is met name productief op het gebied van bio-eieren: circa 30% van de Duitse bio-legkippen legt haar eieren in Niedersachsen.
Publicatiedatum: