Elstar, Jonagold en Braeburn meest populair

Duitse consument consumeerde in 2013 gemiddeld 9,1 kg appelen

De Duitse appeloogst is nog in volle gang, maar het is nu al duidelijk dat 2014 een goed appeljaar wordt, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. In het afgelopen jaar consumeerde elke Duitse consument gemiddeld 9,1 kg appelen.

Daarmee staat de appel op nummer 1 van de meest geliefde fruitsoorten in Duitsland, bericht de 'Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e.V.' (BVEO). De meest geliefde appelrassen zijn Elstar, Jonagold en Braeburn. Zo'n 40% van de totale oogst bestaat volgens het BVEO uit dit trio. "Het aanbod en de smaakverscheidenheid van de vruchten zijn echter wezenlijk groter. Tussen de Bodensee en de Niederelbe groeien meer dan 20 verschillende appelrassen, die fruitig-zoet tot zuur-pittig van smaak zijn. En dankzij korte transportafstanden belanden deze gezonde alleskunners knapperig vers op tafel", aldus het BVEO.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.