Russische en Japanse bedrijven willen ‘slafabriek’ bouwen

Het Japanse bedrijf Mirai Co en het Russische LLC Agricultural Technologies of the Future, hebben een overeenkomst ondertekend om een grote slafabriek te bouwen in de regio Chabarovsk.

"De overeenkomst omvat de industriële productie van 47 soorten sla in Khabarovsk, met behulp van Mirai's 'Green Room' technologieën. Vergelijkbare installaties opereren reeds in Japan, Hong Kong en Mongolië. Investeringen in het project bedragen ongeveer $ 8.000.000. De productie start in september 2015," aldus de verklaring, gepubliceerd op de officiële website van Khabarovsk.

Beide partijen hebben al een aantal contracten ondertekend met betrekking tot stabiele zadenprijzen en de levering van productieapparatuur. Japanse deskundigen gaan fungeren als adviseurs voor hun Russische collega's tijdens de bouw van de faciliteit.

De "fabriek", gebruikmakend van hydrocultuur, gaat sla kweken met behulp van hightechsystemen voor efficiënte productie. Genetisch gemodificeerde materialen en chemische beschermingsmiddelen zijn ten strengste verboden in de productie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven