Fucinovlakte

Italië: Geen goed aardappelseizoen

Het seizoen van 2014 op de Fucinovlakte werd gekenmerkt door het onstabiele weer dat de campagne benadeelde. "Er werd regelmatig gepoot en overplantingen werden in de juiste periode uitgevoerd, maar in juni regende het te veel en waren de temperaturen onder het gemiddelde", legt teler Angelo Giommo uit."Dit zorgde op zijn beurt voor veel problemen, zoals valse meeldauw en Alternaria. Vooral bij aardappelen zijn deze moeilijk aan te pakken." 

"Het is een vreselijk aardappelseizoen. We hebben te maken gehad met ziekten en nu is er het prijsprobleem. Momenteel worden de aardappels verkocht voor € 7,00 tot € 9,00 per 100 kilo en het ziet er niet uit alsof dit gaat veranderen. Dit is nogal een probleem aangezien aardappelen onze topproducten zijn, vooral sinds ze dit jaar het BGA-keurmerk hebben gekregen."


Volgens Angelo, zijn de grotere Europese productie en het Russische verbod hiervan de oorzaak.

Wat betreft de andere producten, heeft venkel goed verkocht tot eind augustus/begin september en doet ook de bloemkool het tamelijk goed, vooral gezien het feit dat deze ook worden beïnvloed door de plotselinge temperatuurschommelingen."Contactgegevens:
Angelo Giommo
Azienda Agricola Giommo Angelo
Sede Operativa
Strada 40, nr. 12 (Piana del Fucino)
67056 Luco dei Marsi (AQ)
Cell.: (+39) 349 4692237
Email: angelo.giommo@virgilio.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven