Italië zoekt oplossingen voor honger

Volgens het laatste Sofi report is het aantal mensen dat honger lijdt in de afgelopen tien jaar met honderd miljoen afgenomen. In de laatste twintig jaar is het aantal hongerlijdende mensen met tweehonderd miljoen afgenomen. Nog altijd lijden 805 miljoen mensen dagelijks honger.

Volgens het rapport is het mogelijk om in 2015 het aantal hongerigen te halveren: "maar alleen als de inspanningen sterk worden vergroot. 63 ontwikkelingslanden hebben de handschoen al met succes opgepakt, nog eens zes landen doen het goed." De voortgang in de strijd tegen honger is niet gelijkopgaand. In sommige landen, zoals rond de Caraïbische Zee en in Latijns Amerika, is de goede weg ingeslagen. In andere landen zoals in Afrika en West-Azië is de strijd nog lang niet gestreden. Om de strijd wel te winnen, zal de voedselproductiviteit moeten toenemen en is meer en beter land nodig. Ook zijn betere technieken, diensten en toegankelijkheid tot de internationale markt een bittere noodzaak.


Honger in de wereld 2012-2014 per regio (in miljoenen mensen)

De conclusies en aanbevelingen van het Sofi-rapport zullen worden besproken bij de bijeenkomst van de wereldveiligheidsraad van 13 tot en met 18 oktober. De Italiaanse minister van landbouw, Maurizio Martina, reageert instemmend op het rapport: "We hebben antwoorden nodig om het aantal hongerlijdende mensen in 2015 te halveren. Het is geen doel, wel een politieke verplichting. In Italië lijden dagelijks vier miljoen mensen honger. Voor hen moeten we oplossingen vinden."

Bronnen: www.agi.it / www.politicheagricole.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.