meer dan de helft gefinancierd door EU

Roemenië: Groot agro-industrieel park in Leţcani

County Council en SC Conest SA hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw TransAgropolis agro-industrieel park in Leţcani. "Dit park zal de basis vormen voor de ontwikkeling van de infrastructuur voor de landbouw in Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Zij kunnen hierdoor de landbouwproductie optimaliseren. We zullen investeren in contacten tussen producenten, verwerkers en handelaren. Het project zal lokale economische groei stimuleren en werkgelegenheid bieden. Telers kunnen lokale producten opslaan en verkopen aan supermarkten tijdens de winter en het voorjaar. De prijzen zullen ook beter zijn," zei Cristian Adomniţei, voorzitter van County Council.
 
De kosten voor het project zijn 4,3 miljoen euro, waarvan 2,8 miljoen euro door de EU wordt gefinancierd. Het park wordt op een gebied van 2 hectare gebouwd. Hiervan zullen in de provincie 331 telers en 30 bedrijven profijt hebben; in Moldavië gaat het om 171 bedrijven en in Oekraïne 788. 
 
De faciliteiten bestaan uit 10 gekoelde opslaghallen voor groenten en fruit, bijgebouwen met een totale oppervlakte van 1.394 vierkante meter en een business support center met 27 ruimtes om te verhuren en een conferentiezaal met 140 zitplaatsen. De burgemeester ziet mooie kansen in het project: "Het park zal veel te bieden hebben. Er zullen agrarische producten worden verkocht en telers kunnen er terecht voor apparatuur en alles wat ze nodig hebben." 

Bron: ziaruldeiasi.ro


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.