Proefveld boerenkool voor babyvoeding naast Luchthaven Bremen

Direct naast Airport Bremen is men bezig met een proefveld van boerenkool voor babyvoeding, meldt de Duitse krant 'Bild' op haar website. Tot midden november heeft de groente tijd om te groeien. Daarna is het oogsttijd. De planten worden hierbij voor biomonitoring gebruikt. Dettmar Dencker (62), leider van het milieumanagement van de luchthaven: "De boerenkool wordt na de oogst in een laboratorium geanalyseerd op mogelijke schadelijke stoffen uit vliegtuiguitlaatgassen. De planten zijn daarvoor zeer geschikt omdat ze grote bladeren hebben die veel uit de lucht opnemen." De boerenkoolplanten zijn in kunststof bakken geplant in grond zonder schadelijke stoffen en niet direct in de grond, zodat de uitkomsten betrouwbaar zijn.

Dencker: "Ter vergelijking hebben we naast het testveld aan de luchthaven ook nog een testveld in het noordoosten van de stad om te zien welke uitwerkingen de uitlaatgassen van het straatverkeer hebben. Daarnaast is er nog een testveld midden op het platteland op 'Gut Varrel' in Stuhr in de beste landlucht.

De opdrachtgever van het onderzoek komt uit Nederland: het is de bedoeling dat de luchthaven van Lelystad vergroot gaat worden. Omdat de luchthaven echter omgeven is door akkers die gebruikt worden voor de teelt van babyvoeding, voert men nu deze test uit op een vliegveld van vergelijkbare grootte. Na de oogst worden de planten onderzocht op zware metalen zoals lood, cadmium en chroom.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.