Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Peper Scorpion: pittigheid > 800.000 op schaal van Scoville
De Israƫlische teler Kovi Ziv-av is gespecialiseerd in de teelt van alle soorten hete pepers. Onlangs ontdekte hij een nieuw ras, de Arava Scorpion. "We hebben wat zaden samen laten groeien met de oranje Habanero. Na een paar jaar had ik een verbazingwekkend peperras staan met een verrassende pittigheid. Op schaal van Scoville bereikt de Arava Scorpion tussen de 800.000 en 1.000.000," aldus Kobi.
Het extreem warme en droge klimaat van de Arava Vallei, waar het bedrijf gevestigd is, is van invloed op de smaak van de productie. Dat geldt niet alleen voor dit ras, maar ook voor de Habanero. De peper smaakt anders dan de Mexicaanse variant. Kobi legt uit: "Degenen met getrainde smaakpapillen zeggen dat het niet alleen anders, maar ook echt goed is. Op dit moment probeer ik het te combineren met de Trinidad Scorpion."
Kobi Ziv-av werkt niet alleen met verse producten. Hij droogt en verwerkt de pepers die niet vers geleverd kunnen worden. Met poeder en gedroogd product bereikt hij de hele wereld. "Vorige week stuurden we een lading gedroogde Habaneros naar Zuid-Afrika en we hebben ook orders uit landen als Turkije, Oezbekistan en Nigeria. Dat is vrij indrukwekkend aangezien we slechts een kleine boerderij zijn," zegt Kobi.
Het is nu zomer in Israƫl en voor Kobi Ziv-av betekent dit een pauze tussen de seizoenen. "We zullen opnieuw Habaneros laten groeien in augustus. Dus op dit moment wijden wij ons volledig aan de bereiding en verzending van gedroogde producten. We streven niet naar internationale uitbreiding met onze verse producten, maar we zullen zien wat de toekomst brengt."