Groot-Brittannië: aardappelteelt afgenomen

In Groot-Brittanniƫ is het aardappelteeltgebied in 2014 met 2,1% afgenomen naar 119.900 hectare, zo meldde het Potato Council (PC) afgelopen vrijdag. Deze eerste voorlopige raming is gebaseerd op de informatie van telers die 63% van het totale aardappelareaal representeren. Het PC benadrukt daarom dat veranderingen nog goed mogelijk zijn, zo meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.

Van de geschatte 119.900 hectare behoort 6.800 hectare toe aan telers, die op minder dan 3 hectare aardappelen produceren. Hun areaal is toegenomen, wat dus wil zeggen dat de teelt in grotere bedrijven sterker is afgenomen dan -2,1%, aldus het PC.

Het PC heeft zich ook al over de mogelijke oogst uitgesproken. Als er in dit seizoen sprake is van een oogstopbrengst, die overeenkomt met het vijfjarig gemiddelde, dan zal er in seizoen 2014/15 circa 5,4 miljoen ton aardappelen ter beschikking staan, 300.000 ton minder dan in het voorgaande jaar. Aangezien bij het vijfjarig gemiddelde echter de mislukte oogst van 2012 is inbegrepen, vermoedt het PC een grotere oogstopbrengst. Exactere teeltgegevens worden in de nazomer bekend gemaakt en een eerste officiƫle oogstraming volgt midden november.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven