Superunie gaat veel leveranciers eerder uitbetalen

Superunie maakt bekend vanaf 1 oktober 2014 geselecteerde leveranciers de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van haar zeer aantrekkelijke faciliteiten van 'Supply Chain Finance'.

Hierbij kunnen leveranciers deelnemen aan een speciaal financieel platform van Superunie waarmee zij het tijdstip van betaling van hun rekeningen zelf bepalen. Zo kan een factuur al binnen een week aan de leverancier worden betaald, ongeacht de met Superunie overeengekomen betalingstermijn. Volgens Dick Roozen, algemeen directeur van Superunie, biedt dit nieuwe systeem grote voordelen voor de daarvoor geselecteerde leveranciers. "De financieringskosten voor leveranciers worden hierdoor aanzienlijk lager en de betalingszekerheid is gegarandeerd. Superunie is er van overtuigd hiermee een ideaal evenwicht te hebben gevonden voor de financiële belangen van onze leveranciers en die van ons als grote inkoopcoöperatie. Daarmee verbeteren we de continuïteit in de keten."

Bijdrage
Door als eerste grote partij in de Nederlandse foodretail dit initiatief te nemen, wil Superunie een bijdrage leveren aan de groeiende populariteit van Supply Chain Finance (SCF). In de praktijk betekent SCF een nauwe samenwerking tussen Superunie, de leverancier, het SCF platform en een grootbank. Facturen van leveranciers worden door Superunie gefiatteerd en vervolgens doorgezet naar het SCF platform, waar de facturen worden verwerkt. De betrokken leverancier kan vervolgens zelf kiezen op welk moment de factuur (facturen) door de bank wordt uitbetaald: per onmiddellijk of op een later moment, bijvoorbeeld vlak voor de salarisbetalingen. De leverancier betaalt voor deze dienstverlening een vergoeding aan de financiële instelling die aanzienlijk lager is dan zijn huidige financieringskosten van uitstaande facturen. Guus Slik, cfo van Superunie: "Wij zijn één van de financieel meest betrouwbare partijen met een uitzonderlijk hoge kredietwaardigheid en betalingszekerheid. Hierdoor kunnen wij gunstige tarieven verwerven. Wij laten geselecteerde leveranciers, onder duidelijke voorwaarden, hiervan mee profiteren. Na een pilotperiode zal vanaf 1 oktober a.s. de brede uitrol van start gaan."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven