Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

9 redenen waarom je vaker ananas zou moeten eten

Als we aan zomerse cocktails en fruitsalades denken, schiet de ananas natuurlijk als eerst in ons hoofd. Ananassen zijn namelijk niet alleen fantastische decoratie voor je fruitschaal (en voor op je kleding), maar ze zijn ook nog eens superlekker én heel erg gezond.

Natuurlijk hebben we het nu wel over verse ananas, niet de variant uit blik. Deze bevat namelijk een heleboel suiker en maar een klein beetje van de gezonde stoffen die een ananas rijk is. En dat zijn er veel!

Ben je benieuwd waarvoor een ananas dan zo goed is? Lees het hier:
  1. In het gele vruchtvlees zitten een heleboel vezels. Deze zijn dankzij de stof bromelaïne nog eens extra effectief, omdat het stofje ervoor zorgt dat eiwitten snel worden verteerd. Eet je stukjes van de vrucht als ontbijt of tussen de maaltijden door dan hoeft het niks te verteren en oefent het medicinale krachten uit op je lichaam. Daardoor kan je verkoudheid, bronchitis, keelpijn, bijholteontsteking, jicht of artritis er een stuk beter op worden.

  2. Ananas werkt tegen een heleboel vervelende kwaaltjes. Een aantal: slijmvliesontsteking, wormen, verstopping en maagproblemen.

  3. De zoete vrucht bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam en maken op die manier de kans op kanker kleiner.

  4. In een ananas zit een heleboel vitamine C en die vitamine is superbelangrijk voor ons lichaam om gezond te blijven. Vitamine C versterkt onder andere het immuunsysteem, helpt bij verkoudheid, is goed voor het bindweefsel en het laat wonden sneller genezen. Weg met die lelijke pleisters dus en kom maar op met die heerlijke ananas!

  5. De vrucht is ook goed voor mensen met diabetes en het veroorzaakt geen suikerdip. Dit komt doordat het stofje pectine in de vezels van de ananas ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

  6. Ananas bevat het stofje thiamine. Dit zorgt voor het verbranden van koolhydraten en geeft ons energie. Handig met afvallen dus!

  7. Ben je een vegetariër? Dat is een goede reden om meer ananas aan je dieet toe te voegen. Een ananas heeft namelijk een heleboel ijzer in zich, wat voorkomt dat je bloedarmoede krijgt.

  8. Het stofje bromelaïne is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar het helpt ook tegen ontstekingen en het is pijnstillend. Heb jij dus een ontsteking ergens in je lichaam, peuzel een paar stukjes ananas op en je hebt een natuurlijke pijnstiller én de kans dat het overgaat.

  9. Het eten van ananas als toetje vermindert een opgeblazen gevoel, gasvorming, verstopping en de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom.


Bron: ilovefashionnews.nl

Publicatiedatum: