Fotoreportage Algemene Ledenvergadering GroentenFruit Huis

Tholen - Gisteren vond de eerste Algemene Ledenvergadering van het GroentenFruit Huis plaats in het Classic Park Museum in Boxtel. Veel AGF-handelaren waren op de ledenvergadering afgekomen om tussen de klassieke motorvoertuigen van de familie van Dijke bij te kletsen en zich te laten informeren over tal van handelsaangelegenheden. Sprekers waren voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, directeur Machiel van der Kuijl van EVO en TV-presentator Wilfred Genee, die samen met zijn vrouw het boek 'Vullen of Voeden' schreef en zich inspant om gezonde voeding te promoten.Voorzitter Kees Wantenaar maakte tijdens de ledenvergadering melding van de oprichting van een calamiteitenmeldpunt. Via dit online formulier kun je situaties en risico's online melden aan het kernteam Risico- en Crisismanagement van de sectororganisaties. "We moeten niet alleen beweren, maar ook bewijzen dat we als sector inspanningen plegen waarmee we de veiligheid van onze producten kunnen garanderen. Op het gebied van voedselveiligheid hebben we als sector een naam hoog te houden. De maatschappij mag rekenen op de professionaliteit van de sector. Het GroentenFruit Huis monitort de keten proactief op risico's en simuleert incidenten", aldus Wantenaar.

Het GroentenFruit Huis slaat dit jaar de brug naar de gezondheidszorg door een gezamenlijk evenement te organiseren waarbij groente en fruit op de kaart worden gezet bij consumenten, overheid en belanghebbenden uit de zorgsector en de AGF-sector. De nieuwe contacten moeten tot nieuwe initiatieven leiden waarbij groente- en fruitbedrijven en de zorgsector elkaar kunnen aanvullen voor een betere voeding.


Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Machiel van der Kuijl van EVO sprak over het belang van samenwerking in de sector. EVO behartigt de belangen van 20.000 handels- en productiebedrijven. Deze bedrijven doen de opslag en het vervoer van hun producten zelf of besteden dit uit. Zijn zorg was dat de politiek denkt dat alles maakbaar is en dat de overheid 'overreageert' op incidenten. Hij verwacht een exceptionele groei van goederentransport via tal van modaliteiten, maar gaf aan dat er door samenwerking en een gezamenlijk IT platform nog een wereld te winnen is. Volgens hem komt dit tot op heden niet van de grond omdat de partijen in de keten er te weinig bewust van zijn dat logistiek geen vaststaande activiteit of bedrijfstak is, maar dat er samengewerkt moet worden door de hele keten.Met spreker Wilfred Genee, toch vooral bekend als de pedante gladjanus van Voetbal International, was het luchtige gedeelte van de ledenvergadering aangebroken. Hij bleek ook een andere kant te hebben en maakte het publiek op energieke wijze deel van zijn missie om gezonde gevarieerde voeding te promoten. Samen met zijn vrouw schreef hij het boek 'Vullen of Voeden', wat in het najaar ook de titel wordt van een televisieprogramma. Zijn weddenschap met Johan Derksen om vijftig voetbalkantines een gezond menu aan te laten bieden is inmiddels gewonnen en nu strijdt hij verder om in elk geval de kinderen gezond te laten eten. "Het vuur moet gaan leven. Vaak beginnen ouders hierover na te denken als ze kinderen krijgen of na een geval van ziekte dat ze meemaken, maar de bewustwording moet positiever plaatsvinden. En dat niet met een wijsvingertje, maar leuk en fris!"

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Klik hier voor een verslag van de presentatie van Tjibbe Joustra

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven